$now

$now

Monacossa omaa studiota ja Sub Tone -lafkaa pyörittävällä $nowlla on vahva tausta metallin parissa. Viime vuosina tyyli on kääntynyt kuitenkin tummasävyiseksi rnb:n, räpin sekä popin sekoitukseksi. Vuoden 2018 mielenkiintoisimpia uusia nimiä!

AK

AK

Taineen ja Donatellan muodostama yhtye sekoittelee sulavasti rap- ja rnb-musiikkia keskenään. Esikoisjulkaisu ”Real Bitch Problems” ilmestyi kesän 2017 kynnyksellä.

Elias Gould

Elias Gould

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä hurmaa kitaravetoisella, brittivivahteisella indie-rockillaan. Alkuvuodesta ilmestyvän debyyttialbuminsa ohella Gould on ajankohtainen myös valkokankaalla, sillä hänen roolisuoritustaan nähdään parhaillaan Aku Louhimiehen Tuntemattomassa Sotilaassa.

Gasellit

Gasellit

Hätä-Miikan, Thube Hefnerin, Päkän sekä Musajusan muodostama rap-nelikko hallitsee niin suuria yleisöjä tanssittavat pop-elementit kuin myös räppiniilojen miellyttämisen. Levy levyltä kehittyneen yhtyeen suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana uusiin ulottuvuuksiin.

Gettomasa

Gettomasa

Montrealissa syntynyt, mutta Jyväskylässä varttunut Gettomasa nousi suuremman yleisön tietoisuuteen voitettuaan Rap SM -tittelin vuonna 2012. Tämän jälkeen hän on kypsynyt suomiräpin terävimpään kärkeen eri koulukuntia taitavasti yhdistelevällä materiaalillaan.

Huora

Huora

”Hukutaan paskaan” -esikoisellaan vakuuttanut punk-nelikko työstää genreä tuoreella otteella, vaikutteita eri puolilta ottaen. Aggressiivinen tyyli tempaa mukaansa niin keikoilla kuin myös levyllä.

Karri Koira

Karri Koira

Pitkän uran tehnyt suomirnb:n sielukas tulkitsija julkaisi hartaasti odotetun soolodebyyttinsä vuonna 2012. Nyt meneillään on yhtä uljas uusi tuleminen, josta merkkinä singlet Yks, Jos se vaan sut sulattaa sekä Päästä mut sisään.

Kube & Eevil Stöö

Kube & Eevil Stöö

Suomiräpin suurhahmot valmistelevat ansatalossaan yhteislevyä, jolta on tähän mennessä ilmestynyt single Kolme Michelin tähtee. Valoa Festivalin keikalla kuullaan yhteisbiisien lisäksi myös molempien soolotuotantoa.

Laineen Kasperi

Laineen Kasperi

Musiikin todellinen moniottelija (mc, tuottaja, dj, äänisunnittelija) tunnetaan valtavirrasta poikkeavista taustoistaan sekä vyön alle iskevästä havainnoivasta kerrontatyylistään. Tällä hetkellä Laineen Kasperi viimeisteilee uutta albumia.

Lake Jons

Lake Jons

Yhdysvaltalaisen Antifragile Musicin kanssa levytys- ja kustannussopimuksen hiljattain solminut Lake Jons julkaisee esikoisalbuminsa Valoa Festivalin alla 19. tammikuuta. Kolmikon musiikkia on kuvailtu utuiseksi indierockin ja -folkin sopaksi englanniksi vedettynä.

M

M

Kylmät väreet. Niin hyvää, että itkettää. Minja Kosken projekti on toimittaja Pekka Laineen sanoin ”samalla kertaa haurasta, herkkää, mutta jollain salaperäisellä tavalla erittäin voimakasta, suorastaan taianomaista.” Solinan kautta syksyllä julkaistu debyytti ”Tehtaantyttö” on vuoden pysäyttävimpiä levytyksiä.

Mara Balls Duo

Mara Balls Duo

Mara Balls on tamperelaisen taiteilijan Maria Mattilan alter ego, jonka avulla tutkia olemassaolon kokemusta, minää sekä varjominää. Sävellykset ja sanoitukset ovat laulaja-kitaristi Mattilan käsialaa. Duo-keikoilla Maraa säestää tamperelainen perkussiotaituri Timi Härkönen. Luvassa sovituksia Vuorten Taa (2016) ja Elävä Kivi (2017) -levyjen kappaleista sekä kappaleita alkuvuodesta julkaistavalta Maailma Palaa -ep:ltä. Kuva: Nadi Hammouda

Pää Kii

Pää Kii

Roskildesta lähtien festareita valloittanut ja Emma-palkinnonkin pokannut Pää Kii ei juuri esittelyjä kaipaa. Teemu Bergmanin luotsaama kokoonpano tunnetaan erityisesti hehkutetusta vuoden 2012 S/T pitkäsoitostaan, jonka jälkeen yhtyeeltä on ilmestynyt niin splittejä kuin EP-julkaisujakin.

Pystyyn Kuolleet Hipit

Pystyyn Kuolleet Hipit

Nelihenkinen tamperelaisbändi on keikkaillut ahkerasti festareilla ja klubeilla, vakuuttaen alati kasvavan seuraajakuntansa energisillä keikoillaan. PKH julkaisi marraskuussa uuden ”Avaruusseikkailu” EP:n.

Rättö & Lehtisalo

Rättö & Lehtisalo

Porilaiset kokeellisen rockin ja kotimaisen indien elävät legendat ottavat Olympia-korttelin haltuun. Luvassa on todellista mahlanjuoksutusta, tarvittava piristysruiske Suomen sydäntalven keskelle.

Rico Tubbs

Rico Tubbs

Valoa Festivalin kulmakiviin lukeutuu Tampereen Riku, jonka dj-keikka päättää tänäkin vuonna tapahtuman hulluihin bileisiin. Kansainvälisesti tunnettu tuottaja / dj operoi myös nimellä Infekto, jonka toinen albumi on putkahtamassa ulos alkuvuodesta 2018.

Ruudolf

Ruudolf

Yksi suomiräpin elävistä legendoista on suvereeni niin vapaatyylissä, levyllä kuin muiden artistien taustavoimanakin. Helmikuussa meillä on kunnia toivottaa suomiräpin karismaattisin hahmo ensimmäistä kertaa Valoa Festivalin lavalle!

Seksihullut

Seksihullut

Jo vuonna 2007 perustettu punkbändi Seksihullut on saavuttanut kuulioidensa sydämet laulaja Sirpa Järvenpään johdolla, jonka moikuvalle lauluäänelle on haettu vertailukohtia niin Velvet Underground Nicon soolotuotannosta kuin vanhasta suomalaisen punkin ja hardcoren lauluperinteestä. Bändin tavaramerkkinä on tarttuvat kappaleet joiden nerokkaan tyhjänpäiväisistä sanoituksista vastaa sarjakuvapiirtäjänäkin tunnettu Jyrki Nissinen.

Sturla Atlas & 101 Boyz (ISL)

Sturla Atlas & 101 Boyz (ISL)

Islantilainen urbaanin musiikin skene voi hyvin. Yksi maan timanttisimmista artisteista on englanniksi esiintyvä Sturla Atlas, jonka musiikki perustuu pehmeään rnb-tyylittelyyn, omaperäiseen soundiin sekä rap-vaikutteisiin. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva laulaja tuo mukanaan myös 101 Boyz -kollektiivinsa.

Valhe

Valhe

Kauko Röyhkän ja helsinkiläisyhtye Crystal Clearsin yhteisprojekti kiinnostaa niin meillä kuin maailmallakin. Valhe yhdistelee musiikissaan industrial indierockia, rytmistä triphopia, ambientia sekä voimakkaita visuaaleja.

Vesta

Vesta

Upeaääninen Vesta on julkaissut tähän mennessä neljä singleä, joista kaikki käsittämättömän kovaa kampetta. Lisäksi häntä on kuultu mm. Pyhimyksen, Töölön Ketterän sekä Kauriinmetsästäjien biiseillä. Folk-vivahteista pop-musaa, taitavasti kirjoitettuna.

Ville Leinonen & Futureiman

Ville Leinonen & Futureiman

Parinkymmenen vuoden ajan genrestä sulavasti toiseen pomppinut, eri kokoonpanojen kera musadiggareita viihdyttänyt Ville Leinonen pistää Tullikamarin sekaisin. Luvassa on kasarin iskelmäcovereista tehtyjä diskoversioita ja ennen kaikkea mieletön show, jota et halua jättää väliin.

Woodie Smalls (BEL)

Woodie Smalls (BEL)

Euroopan lahjakkaimpiin rap-talentteihin lukeutuva Woodie Smalls esiintyy Valoa Festivalilla ensimmäistä kertaa Suomessa! Live Nationille kiinnitetty uusia sekä vanhoja hiphop-virtauksia yhdistävä belgialainen löytyy mm. NBA 2k18 -pelin soundtrackilta.